NOTE
  • / PRATITE NA

INOVATIVNA TEHNOLOGIJA SIGURNOSNOG ŠTITA

PREDVIDITE NEOČEKIVANO

Prvi put u segmentu malih automobila, prisutan samo na novom Nissanu Note, Nissanov sigurnosni štit (Safety Shield) inovativna je tehnologija koja vas na potencijalne opasnosti upozorava kao nikad prije. Povezuje tri različita, posebno napredna sigurnosna sistema koji koriste informacije dobijene od zadnje širokougaone kamere.

  • UPOZORENJE MRTVOG KUTA

    Ono što vi ne možete vidjeti, sustav upozorenja mrtvog kuta može. Vozite li brzinom većom od 30 km/h, a s bilo koje se strane Notea u mrtvom kutu nađe neko vozilo, diskretno svjetlo osvijetlit će vanjski retrovizor kako bi vas upozorilo na njega. Ako ste uključili žmigavac, a vozilo je opasno blizu, simbol će jarko zasvijetliti, a u kabini će se oglasiti zvučni signal.

  • UPOZORENJE NA NAPUŠTANJE TRAKA

    Na brzinama iznad 70 km/h sustav upozorenja na napuštanje traka upozorit će vas počnete li izlaziti iz traka. Sustav raspoznaje najslabije oznake na cesti pa ako ne uključite žmigavac brzo će vas upozoriti da ispravite upravljač. Zeleni simbol na instrumentnoj ploči boju će od zelene promijeniti u žutu i oglasit će se zvučni signal. Vrlo domišljato, sustav na seoskim cestama mijenja osjetljivost kako bi se prilagodio drukčijem načinu vožnje.

  • OTKRIVANJE POKRETNIH OBJEKATA

    Funkcija otkrivanja pokretnih objekata omogućuje vam da saznate približava li se nešto vašem Noteu. Dok uobičajena parkirna pomagala upozoravaju na objekte u blizini, ovaj vas sustav zvučno i vizualno upozorava na sve što se straga približava automobilu, primjerice malo dijete.

Kad se zaustavite na semaforu, motor se zaustavlja i zatim automatski ponovno pokreće

STOP/START SISTEM ZA SVE

Dio serijske opreme na svim modelima, sistem automatskog zaustavljanja/pokretanja motora smanjuje zagađenje i potrošnju goriva u gradu. Motor se automatski zaustavlja kad Note miruje (na primer u gradskoj gužvi) kako bi sačuvao energiju i smanjio štetne emisije, a zatim se glatko ponovo pokreće čim otpustite kvačilo ili otpustite papučicu kočnice.

I-KEY, DUGME ZA POKRETANJE MOTORA I KOMANDE NA UPRAVLJAČU

Nadzor nad novim Nissanom Note vrlo je jednostavan zahvaljujući komandama na upravljaču i domišljatom i-Keyu, kojim na pritisak dugmeta otvarate vrata, pokrećete motor i polazite.

NISSAN CONNECT

Nissan Connect zagarantovano će vam svakidašnje gradske vožnje pretvoriti u uglađeno i zabavno iskustvo. Riječ je o povezanim rješenjima za navigaciju, komunikaciju i audiozabavu vašeg Nissana Note, među kojima su vam preko 5,8-inčnog dodirnog ekrana dostupni Googleova™ tehnologija Send-To-Car, najnovija satelitska navigacija, informacije o cijenama goriva, vremenska prognoza i slične informacije te Bluetooth® i USB povezivost.

PANORAMSKI MONITOR

Nissanov napredni panoramski monitor (Around View Monitor, AVM) direktno na 5,8-inčnom ekranu nudi pogled iz ptičje perspektive na automobil i njegovu okolinu. Vožnju unazad i parkiranje čini jednostavnim i bez stresa. Četiri kamere diskretno postavljene oko Notea tokom parkiranja nude izbor različitih pogleda: odozgo, sa strane i pozadi. Panoramski monitor nudi sve da parkiranje postane pravi užitak.

VIŠE ENERGIJE UZ MANJE ŠTETNIH EMISIJA

PROSVJETLJUJUĆA EKOLOŠKA OBILJEŽJA

Pritisnete li eko dugme, Noteov kristalno jasan zaslon prikazat će dva nova ekološka instrumenta: brojčanik eko-papučice koji ocjenjuje djelovanje leptira gasa i pokazivač eko-vožnje za procjenu efikasnosti. A kako su oba instrumenta prikazana u bojama i visokoj rezoluciji, provjera vaših ekoloških rezultata tokom vožnje i poslije nje bit će vrlo prosvjetljujuće iskustvo.

INOVATIVNI MOTOR DIG-S

Nudeći ekološka obilježja bez visoke cijene dizelskog motora, Noteov 1,2-litreni motor od 98 KS s ručnim mjenjačem obuhvata brojne inovativne tehnologije koje smanjuju gubitke toplinom, radom pumpi trenjem, smanjujući potrošnju i emisiju CO₂ (99 g/km) optimalnim nadzorom energije.

TEHNOLOGIJA ZA SIGURNIJU VOŽNJU

SISTEM NADZORA PRITISKA U GUMAMA I ELEKTRONSKA STABILNOST

Sistem nadzora pritiska u gumama (Tyre Pressure Monitoring System, TPMS) sad je deo serijske opreme novog Nissana Note, a upozorava vas ako je pritisak u gumama prenizak. Pravilan pritisak nije samo sigurniji u vožnji nego i smanjuje potrošnju. Boschov program elektronske stabilnosti 9. generacije (BESP) nadzire rad kočnica na svakom točku pa prijeđete li granice prianjanja guma, po potrebi smanjuje moment motora kako bi se zadržala najveća trakcija i pomoglo održavanju smjera vozila.

VAZDUŠNI JASTUCI I ABS

Prednji i bočni vazdušni jastuci, vazdušne zavjese, ukupno njih šest, u svakom trenutku brinu za najbolju zaštitu putnika. A ako ćete ikad doći u priliku da vrlo jako pritisnete papučicu kočnice, sistem za sprečavanje blokiranja točkova (ABS) pomoći će vam da zadržite nadzor nad vozilom i njegovu stabilnost.


KonfiguratorCjene i opremaTest vožnjaOvlašćeni partneri
Testna vožnja
Budite u toku
NA VRH

RECI DRUGIMA O NAMA!

PODIJELI NA DRUŠTVENIM MREŽAMA